INNLEDERE 2019

Bård Anders Langø

Ørdfører, Alstahaug kommune

Bård Anders Langø (Ap) ble gjenvalgt som ordfører i oktober 2015. Dette er hans andre periode som ordfører, han ble første gang valgt 19. oktober 2011. Han er født og oppvokst i Alstahaug kommune og bor i Sandnessjøen. Han har sittet i kommunestyret som representant fra 2007. I perioden 2007 - 2011 var han leder av Fast utvalg for plansaker (Planutvalget). Han kom fra jobben som Salgssjef ved Rica Hotel Sandnessjøen, og har bakgrunn som selger og ansatt i skoleverket.

Screenshot 2019-05-08 at 01.40.10.png

Eirik Larsen

Senioranalytiker, DNB Markets

Eirik Larsen er senioranalytiker i DNB Markets og er en av meglerforetakets mest erfarne analytikere med mer enn 35 års erfaring fra valuta- og rentemarkedene.

Larsen er i dag tilknyttet det operative valutahandelsmiljøet og har samtidig ansvar for DNB Markets’ tekniske-analyser (charts). Larsen er en meget erfaren foredragsholder fra både nasjonale og internasjonale fora, og holder mer enn 100 presentasjoner årlig rundt tema makroøkonomi, valutakurser og rentesetting.

Bente Nyland

BENTE NYLAND

Oljedirektør, Oljedirektoratet

Bente Nyland ble utnevnt til oljedirektør i 2007. Hun begynte i Oljedirektoratet som seniorgeolog i 1989, og fikk sin første lederstilling i 1994. Hun ble en del av ODs ledelse i 2000. Hun begynte sin karriere som letegeolog i Statoil, hvor hun var ansatt i fem år.

 

Nyland har hatt en rekke styreverv, blant annet i Norges geotekniske institutt (NGI), Institutt for energiteknikk (IFE), Universitetsfondet for Rogaland og Universitetet i Stavanger.

Screenshot 2019-05-14 at 09.14.27.png

Geir Richardsen
Vice President Exploration, Equinor

Geir Richardsen har en Dr.grad i geologi fra UiTø fra 1991.Har jobbet i Saga petroleum, RWE-DEA og i Statoil/Equinor fra 2001. Har vært i tekniske stillinger fram til 1996, deretter ulike lederstillinger, letesjef Libya, Egypt, Vice President Exploration Norwegian Sea, Vice President Exploration Canada, Vice President Regional & Access NCS og siden 2016, VP Exploration Norskehavet.

Frode Alfheim

FRODE  ALFHEIM 

Forbundsleder, Industri Energi

Frode Alfheim (50) er forbundsleder i LO-forbundet Industri Energi, som organiserer 57 000 arbeidstakere innen både offshore og landbasert industri. Han leder også LOs olje- og gassutvalg.

Alfheim er fra Dønna kommune i Nordland fylke og har fiskeri- og havbruksutdanning fra Høgskolen i Bodø. Han har vært nestleder i Industri Energi fra 2010 til 2017, områdeansvarlig for fagligpolitisk avdeling i Industri Energi fra 2006 til 2010, og nestleder i Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund (NOPEF) fra 2004 til 2006.
Han har jobbet for LO siden 1990-tallet. Han var ungdomssekretær i LO/AUF i 1990-94. I perioden 1998 og 2003 jobbet han som oljesekretær i LO og LO Industri. Alfheim har også jobbet som politisk rådgiver i forsvarsdepartementet (1996), nærings- og handelsdepartementet (1996-97) og arbeids- og administrasjonsdepartementet (2001).

Olav Fjellså

VP External Affairs, Aker BP

Olav Fjellså har sin bakgrunn fra Forskningsrådet og fra Oljedirektoratet.  Han har vært ansatt BP, og nå Aker BP, de siste 20 årene.

Benedicte Solaas

Rådgiver,  Norsk olje og gass

Benedicte jobber som rådgiver til administrerende direktør og har også jobbet som næringspolitisk rådgiver i Norsk olje og gass i flere år.

Benedicte har master i statsvitenskap og internasjonale relasjoner fra England og Russland og har tidligere jobbet i Brussel og i Nordland fylkeskommune.

Esben Henriksen.jpeg

Esben Henriksen

Avdelingsleder EPM Sandnessjøen, Aker Solutions

Esben Andre Henriksen er avdelingsleder for ingeniørkontoret til Aker Solutions i Sandnessjøen.

Etter utdannelse ved NTNU og UCSB har han jobbet som prosjektleder innen telecom, sport, helse og Olje og gass.

Bjørn Ellingsen

HSE & Operations Manager, Capricorn Norge AS

Bjørn Ellingsen begynte i Capricorn Norge i 2015 hvor han har posisjonen som HMS og Operasjonssjef. I de siste 34 årene har han jobbet i en rekke operatørselskap hvor han blant annet har jobbet med planlegging og gjennomføring av lete- og produksjonsboring fra Ekofisk området og langs hele kysten til Snøhvit og Goliat i Barentshavet. 

image003-1.png

Snorre Sørensen

Avdelingsleder TIP og YSK /Kvalitetsleder, Sandnessjøen videregående skole

Snorre er 54 år og er fra Sandnessjøen. Han har jobbet med større byggeprosjekter nasjonalt og internasjonalt, bla. ubåter og kystkorvetter. Utdannet både gjennom forsvaret og sivilt.

Har vært daglig leder og Manager i flere leverandørselskaper knyttet til maritim- og oljenæringen. Har nå startet i videregående skole og jobber med yrkesfagelever som skal ut i bransjen.

Vere

Stian VERE

Direktør anskaffelser, prosjekter, Equinor

Vere har gjennom sin 13 år lange karriere i Equinor innehatt forskjellige roller innenfor anskaffelser og forretningsutvikling. Hans erfaring fra anskaffelser har primært vært relatert til utbyggingsprosjekter nasjonalt og internasjonalt, men også boring og brønn samt drift. I sin aktuelle rolle er Vere leder for sentrale anskaffelser inn mot Equinors globale prosjektportefølje.

Astrid

Astrid Skarheim Onsum

Head of Offshore Wind, Aker Solutions

Astrid Onsum har mer enn 20 års erfaring fra energibransjen. Hun har
jobbet i Aker Solutions i mesteparten av sitt yrkesliv i en rekke forskjellige tekniske og ledelsesroller, på land og til havs. Som administrerende direktør for Aker Solutions prosjekteringsvirksomhet I Norge, var hun i 5 år ansvarlig for noen av verdens mest komplekse offshore-prosjekter. Fra 2016, ledet Onsum konsernets digitale strategi. Hun bruker nå erfaringene til å utvikle ny virksomhet for Aker Solutions i havvind. Onsum er utdannet sivilingeniør i maskinteknikk fra NTNU.

Screenshot 2019-05-15 at 02.39.04.png

Synnøve Helland

Områdedirektør, Wintershall Dea

Tomas Norvoll

Tomas Norvoll

Fylkesrådsleder, Nordland fylkeskommune

Tomas Norvoll er fylkesrådsleder i Nordland. Tomas Norvoll er oppvokst på Andøy og bosatt i Bodø. Han har lang fartstid i politikken. Han var innvalgt på Stortinget fra Nordland i perioden 1993 til 2001. Norvoll jobbet i Kunnskapsparken Bodø i perioden 2003 til 2011. Norvoll ble frikjøpt fylkestingspolitiker for Ap fra og med valget i 2011. Fra april 2012 var han gruppeleder for Arbeiderpartiet i fylkestinget, før han overtok som fylkesrådsleder i oktober 2013.

Rikard Gaarder Knutsen

Rikard Gaarder Knutsen

Statssekretær, Olje- og energidepartementet

Rikard Gaarder Knutsen er født 26. mars 1994 og fra Røyken. Han er fra januar 2019 statssekretær for olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Knutsen er utdannet bilmekaniker. Han har vært aktiv i Frp fra han var 15 år og har vært kommunestyrerepresentant i Røyken samt leder i Fremskrittspartiets Ungdom i Buskerud. Han var politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet og senere statssekretær i Landbruks- og matdepartementet før han i 2019 ble statssekretær i Olje- og energidepartementet.

 

Geir Seljeseth.jpeg

Geir Seljeseth

Regionssjef, Norsk olje og gass

Geir Seljeseth er regionssjef i Norsk olje og gass med arbeidssted Tromsø. Seljeseth var første ansatte i Norsk olje og gass utenfor Stavanger og Oslo.

Han har tidligere vært journalist i avisa Nordlys i Tromsø fra 1996 til 2011. Her jobbet han mye med politiske forhold knyttet til Nordområdene, Barentshavet og norsk politikk. Fra 1. november 2007 til 1. november 2010 hadde han permisjon fra Nordlys for å jobbe som frilans journalist i Moskva. Fra 2009 til 2010 var Seljeseth Aftenpostens og Dagens Nyheters korrespondent i Moskva.

Elisabeth Neergaard Blix

Elisabeth Neergaard Blix

Leder, Herøy Høyre

Elisabeth Neergaard Blix er 49 år, fra Sandnessjøen. Hun er utdannet
ingeniør i optometri i 1992, og har vært selvstendig næringsdrivende hele sitt liv. Hun solgte sin optikerbutikk til Synsam for 5 år siden, og er nå påtroppende Regionssjef. For 2 år siden fant Elisabeth og hennes mann drømmehuset på drømmeplassen. Dette medførte flytting fra en liten kommune til en enda mindre kommune, uten fastlandsforbindelse. Hun har, alltid, vært samfunnsengasjert og frem snakker  Helgeland og Nord-Norge i alle sammenhenger. I sin jobb som optiker har hun, etter beste evne, bidratt til at både politikere, næringsdrivende og alle andre har blitt mer klarsynt.

Kenneth Topstad
Project Manager, Ærfugl & Skarv, Aker BP

Jan Tore Nygård

Manager People & Leadership, Equinor