Prosjektdirektør Aasta Hansteen, Torolf Christensen, Statoil

 

Education: Master degree in Petroleum Technology from 1978, University of Trondheim.                                                                                                                                                                Experience: Worked 10 years for Mobil Exploration Norway with drilling, completion and production technology, onshore and offshore on the Statfjord Field.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          From 1988 to present employed in Statoil. Seven years in subsurface R&D, of which 4 years heading the Statoil R&D subsurface Portfolio.Thirteen years in Operations heading Petroleum Technology units for the Heidrun, Kristin and Åsgard fields. Six 6 years in field development, heading Petroleum Technology in the Kristin HPHT field and presently for 6 years heading the Aasta Hansteen field development project in the deep water Norwegian Sea.

 

Ved stortingsvalget 2013 ble Ebbesen innvalgt på Stortinget fra Nordland. Hun er medlem av Stortingets justiskomité. Hun var vararepresentant fra 2005 til 2013. Ebbesen har tidligere erfaring som fylkestingsrepresentant i Nordland fylkesting og som medlem av kommunestyret i Brønnøy 2007-2013. Hun fungerte tidvis som ordfører og varaordfører.

 

 

Ståle Edvartsen        Base Manager , ASCO Norge

Ståle Edvartsen er født og oppvokst i Sandnessjøen. Utdannet Høgskolekandidat i økonomi og administrasjon med fordypning i regnskap ved Oslo Merkantile Høgskole (Campus Christiania).                             Basesjef i ASCO Norge siden 2009.  Styremedlem i Olje & Gassklynge Helgeland. Leder i Faggruppe Base,- havn og logistikk. Styremedlem i Alstahaug Næringsforening.                                                                  Tidligere jobbet hos ; Helgelandsbase (logistikkleder) Nor-Cargo (disponent Nor – Cargo Rana) Sparebank1 Nord-Norge

 

 

 

Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen,
Nordland Arbeiderpartiet

Eirik Sivertsen er fra Trondheim, og er stortingsrepresentant fra 2009 – 2017. Han er også Nordland Arbeiderpartis 1. kandidat til høstens stortingsvalg.
Han har vært medlem i Kommunal- og Forvaltningskomiteen og Transport- og Kommunikasjonskomiteen, og 1. nestleder i Transport- og Kommunikasjonskomiteen ( fra 2015).  Eirik Sivertsen i flere år vært medlem i delegasjonen for Arktisk parlamentarisk samarbeid og fra november 2013 har han ledet delegasjonen.
Fra 2014 har Eirik Sivertsen vært leder for The Standing Committee of Parliamentarians of the Arctic Region (SCPAR), hvor parlamentene fra alle de 8 arktiske statene og Europaparlamentet er medlemmer.
Han har sterkt engasjement for Nordområdene.

 

 

 

 

 

Driftsdirektør Svein Jakob Liknes, Aker BP

 

 

 

 

 

 

 

 

Statssekretær           Kjell –Børge Freiberg

 

Kjell Børge Freiberg er fødd i Vesterålen. Han har arbeid innen fiskeri og oppdrett.
Har vært partisekretær i Nordland Frp, og aktiv politikker i Hadsel kommune, der han var ordfører fra 2007.
Kjell Børge Freiberg er statssekretær i Olje og energi departementet (Frp)

 

 

 

 

 

Kommunikasjons-sjef                            Svein Ildgruben, Wintershall

 

 

    Svein Ildgruben er Nordlending som er oppvokst i Målselv.
    Utdannet journalist og arbeidet mange år i blant annet VG.
    Har arbeidet i flere oljeselskap, blant annet Norske Shell, Amoco og nå Wintershall, i alle selskap som kommunikasjonssjef.

    

  

 

 

Senioranalytiker/Valuta Eirik Larsen,            DNB Markets

 

 

 

 

 

 

 

 

Spesialrådgiver      Bjørn Vidar Lerøen, Norsk olje & gass

 

Bjørn Vidar Lerøen, født i Bergen i 1950. Mangeårig journalist i Bergens Tidende og Aftenposten med olje som spesialfelt. Fra 1991 spesialrådgiver for konsernledelsen i Statoil. Pensjonerte seg i Statoil i 2008. Deretter politisk rådgiver for ordfører Leif Johan Sevland i Stavanger. Fra 2012 spesialrådgiver i Norsk olje og gass. Forfatter av en rekke bøker om olje og gass. Kommentator og foredragsholder nasjonalt og internasjonelt.

 

 

 

 

 

Prosjektdirektør Nina K. Jonassen, Petro Arctic

 

Nina født og oppvokst i Hammerfest og har vært så heldig å få ta del i den fantastiske utviklingenHun er utdannet pedagog og har i tillegg en MBA fra Handelshøgskolen i Bodø og masteroppgaven omhandlet klynger med fokus på petroleumsutviklingen i nord. Nina har erfaring fra leverandørindustrien både gjennom eget selskap som posisjonerte seg for oppdrag når Snøhvitutbyggingen pågikk og som leder for en mekanisk industribedrift som fikk kontrakt som underleverandør for oppdrag på Goliat. Har også fått være med på flere utviklingsprosjekter i regionen både gjennom nåværende og tidligere stillinger som rådgiver/utvikler.

 

 

 

 

 

eeeeeeeeeeeeeee
Direktør Trond Slettbakk, Kunnskapsparken Nord AS

 

Trond Slettbakk er født og oppvokst i Vesterålen og er utdannet som agronom og veterinær. Han er bosatt i Harstad og har vært adm. direktør i Kunnskapsparken Nord (KUPA) fra selskapet ble etablert i  2005.  KUPA er et innovasjons- og rådgivingsselskap som arbeider for nyskaping og industriutvikling i Nord-Norge. Et spesielt satsingsområde er utvikling av leverandørindustri til petroleum, fornybar energi, sjømat og maritime næringer.

 

 

 

 

 

 

Underdirektør      Kalmar Ildstad, Oljedirektoratet

 

 

Kalmar Ildstader underdirektør Utbygging og drift
Siv.ing.  – Fysikk/teknisk økonomi, Norsk teknisk-naturvitenskapelige universitet

Kalmar Ildstad gikk inn i Oljedirektoratets ledelse som direktør for Felt og funn i 2006. Han har hatt en rekke stillinger i OD siden han begynte i etaten i 1989.